Saturday, 12 January 2013

Yang hendak...Yang perlu

Salam penuh barakah dari saya utk semua reader..ehh ade ke org bace huhu xde kot..syok sendiri jer..da lame tinggalkan bidang menulis ni..huhu..apa yang saya nanti telah pun di ketahui keputusan..Sesungguhnya takdir itu adalah rahsia mutlak Allah s.w.t dan segalanya tidak akan berlaku tnapa keizinan dari Nya..subhanallah..

Segala yang datang dalam hidup ini ada hikmahnya...ada kemanisan nya walaupun yang datang dulu itu pahit...Seperti kata hikmah..selepas hujan itu akan ada matahri yang muncul..bercakap pasal hujan nih..di kawasan rumah saya sudah agak lama tidak hujan..kering kontang kebun (kalaulah boleh di panggil kebun) kami di belakang rumah ini. Serai, cili api, pandan,terung dan limau kasturi yang mak saya bagi semuanya layu bagaikan protes mengapa tidak di siram..saya terlupa hendak menyiram..pagi ini barulah saya teringat hendak menyiram semuanya itupun dengan menadah air di sinki dapur menggunakan jug..harap2 mereka tidak merajuk lagi..

Cuaca masih panas setakat sekarang..dengan mendung sekejap2..entah bila mahu hujan..
Esok bermula lembaran dalam hidup saya..saya akan mula bekerja di tempat baru..huraay..semuga semuanya berjalan lancar..dan di permudahkan..Samabung lagi tulisannya ya..daa..Wassalam..

No comments:

Post a Comment